8 x 48 Kayan Yazı

Tarama işlemi yeteri kadar hızlı yapıldığında amaçlanan görüntü elde edilir. Burda gösterilen yöntem sütun tarama yöntemidir, bir de satır tarama yöntemi vardır(burda gösterilmedi).

Yavaş gösterim:

Kayan yazı çalışmalarına aşağıda verdiğim bağlantıdaki yazıyı okuyarak başlamıştım. Bu yazıyı okudaman önce kayan yazılar hakkımda neredeyse hiç fikrim yoktu.
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/17.htm
Ancak bu yazıdan sonra bütün kayan yazılar böyle çalışır gibi davranmayınız. Büyük panolar için daha farklı tarama mantığı(satır tarama) ve farklı devre elemanları gerekmektedir. İyi çalışmalar.

2 thoughts on “8 x 48 Kayan Yazı”

  1. Selam… Fatih bey çok güzel bi konuyu ele almışsınız internet üzerinde dotmatrix ile ilgili pek birşeyler yok sadece insanlar kendi yaptığı projeleri sunuyolar ama nasıl yapılır hangi adımlar izlenir ve çalışma prensibi nedir hiç anlaşılır bi bilgi yok sizde bu yazınıza dotmatrix konusunu daha detaylı anlatırsanız çok iyi bi çalışma olur. bu yazınızın devamını diliyorum iyi çalışmalar dilerim…

  2. Bence yardımcı olmak isteniyorsa bu konuya meraklılara proje aynen sunulmamalı mantıgı anlatılmalı ,nasıl calısır vs. sahsen bende yapmaya calısıyorum ama hazırları kullanmadan kendı cabamla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir